Suzana Janković

Suzi je certificirana učiteljica yoge (RYT500, E-RYT200, RPYT), terapeut, voditeljica obuke Thai yoga masaže, akupresure i abdominalne masaže te osnivačica našeg Yoga centra Zanshin.

Protekle 23 godine Suzi izučava „Sanmitsu“ ili „Tri misterija“ - tijelo, govor i um kroz prakse poput Chi Kunga, borilačkih vještina Kempo i Baguazhang, meditacije, yoge i raznih pristupa Thai masaži. Posvećena je učenica Shingon škole ezoteričnog budizma pod vodstvom učitelja Diega Hokai Sobola.

Njen put yoge započinje u Puli 1994. godine uz učitelja Darka Grakalića i Kinesku Yogu 5 elemenata. Formalnu, osnovnu obuku (RYT200) za yoga učiteljicu dinamičnog stila Vinyasa Flow Yoge završava 2010. godine uz Snježanu Ninu Vukas, Marca Bianca i Sandru Đidara Bianco. Uz Ninu nastavlja s naprednom edukacijom Integralne Vinyasa Flow Yoge i Yoga terapije (RYT500) pri Sangha Om Yoga School (Zagreb) koju završava 2017. U međuvremenu završava školu za učiteljicu Prenatal Yoge, također pri Sangha Om Yoga School. Svoje znanje produbljuje čestim odlascima na radionice svjetski poznatih učitelja. Danas Suzi podučava pretežito Integral Vinyasa Flow yogu, zatim Prenatal Yogu za trudnice, Restorativnu Yogu i Kinesku Yogu 5 elemenata.

Tajlandsku masažu započinje učiti 2007. u udruzi Kuća Sunca (danas Haber Bodywork) uz Davora Habera, gdje završava osnovnu te svu naprednu obuku. Ostale pristupe Tajlandskoj masaži uči na brojnim gostujućim radionicama Thai masaže održanima u Hrvatskoj i izvan nje, poput Osteo Thai i Dinamične Thai masaže (Takis, David Lutt), Kraniosakralne terapije i Miofascijalne masaže ( Howard Evans). 2011. godine, uz učitelja Noama Tyrolera Suzi postaje prvi certificirani instruktor Thai Acupressure u Hrvatskoj (The Noam Tyroler School of Thai Acupressure and Thai Massage). Svake godine Suzi odlazi na Tajland gdje uči s učiteljima Pichestom, Doris Kolling i Ohm Rinraya. Na Tajlandu također završava obuke za Chi Nei Tsang - abdominalnu masažu i detox unutarnjih organa, Kersai Nei Tsang kod Ohm Rinraya u Omshali te naprednu obuku Abdominal Chi masaže uz Doris Kolling (Sunshine massage school). Danas Suzi svakodnevno odrađuje tretmane po cijeloj Hrvatskoj te vodi obuku Thai Yoga masaže, akupresure i abdominalne masaže.

Svoja znanja, vještine i dugogodišnje iskustvo Suzi svakodnevno prenosi svojim učenicima u Centru Zanshin u Puli kroz koji je prošlo stotine ljudi unatrag 10 godina, te je postao prepoznatljiva oaza yoge i Thai masaže u našem gradu.

Suzana Jankovic Yoga i Thai masaža
Suzana Jankovic Yoga i Thai masaža
jasna halilagic Yoga Vinyasa Pula

Jasna Halilagić

Jasna još od rane predškolske dobi pokazuje interes za tijelo i pokret dugogodišnjim bavljenjem ritmičke gimnastike, plesa i baleta. Kako se sve stvari u životu događaju u trenutku kada smo spremni za njih, tako je 2012. god put odvodi na satove Ashtanga Vinyasa yoge gdje razvija sve veću svjesnost o svojem fizičkom, psihičkom i duhovnom stanju kroz tu predivnu i drevnu disciplinu. U želji da produbi znanje, širi i dijeli ljubav te dobrobit joge 2014. god upisuje TT200 u Divya yoga školi pod mentorstvom inspirativnih uciteljica Sandre Petre Pintaric (Dharma yoga) i Petre Charmichael (Ashtanga Vinyasa yoga) koju zavrsava 2016. godine. Prakticira i podučava Ashtangu Vinyasu i Hatha Vinyasu jogu a veliku sreću osim u fizičkim posturama te meditaciji u pokretu pronalazi u tehnikama disanja, opuštanja i meditaciji. Pohađajući neke od seminara i radionica kao što su one sa Dharma Mittrom (dharma yoga), Daphne Koken (prana vinyasa), Andrijom Bosancem(yin yoga), Anandom(shakti yoga intensive i mantra meditacija) produbljuje znanje o jogi i osobnu praksu a u planu ima i daljnju edukaciju.

Kristina Pulić Damijanić

Kristina Pulić Damijanić je certificirana yoga učiteljica (RYT200), a yogom se bavi od 2013. godine. Zaljubivši se u praksu, filozofiju yoge i sve njezine blagodati te zahvaljujući svojoj učiteljici Suzani Janković, odlučuje upisati Sangha Om Yoga školu u Zagrebu, pod vodstvom Snježane Nine Vukas. Zbog velike ljubavi i interesa prema anatomiji i fiziologiji kako fizičkog tako i suptilnog tijela, educirala se te uspješno završila tečaj Thai Yoga masaže pod vodstvom Suzane Janković. Svoje znanje i dalje će produbljivati kroz tečajeve, radionice i kao najvažnije, osobne prakse.

Kristina u studiju vodi Vinyasa Flow Yogu, Prenatal Yoge i Kinesku Yogu.

Kristina Pulic Damijanic
Gea Krajcar Yoga Vinyasa Prana Flow
Gea Krajcar Yoga Vinyasa Prana Flow

Gea Krajcar

Gea je učiteljica Integral Vinyasa Flow Yoge (RYT500, RYT200), Prenatal Yoge za trudnice (RPYT), sve uz podršku i vodstvo drage učiteljice Snježane Nine Vukas u Sangha Om Yoga School (Zagreb).

Kroz rad sa polaznicima Gea uvijek želi probuditi osjećaj povezanosti sa svojim fizičkim i suptilnim tijelom, usmjeriti ih na slušanje svojeg unutarnjeg glasa i djelovati u skladu s istime. Potiče ih da dublje zarone u svoj um i tijelo kroz prisutsvo daha i pokreta. Učimo malo mekše i svjesnije hodati po Zemlji, trudimo se osvijestiti dom unutar svojeg tijela, budimo i održavamo unutarnju, pokretačku vatru. Povrh svega učimo biti prisutni u trenutku, otvorenog srca za svako iskustvo i na taj način u potpunosti doživjeti svu ljepotu života.

Zahvaljujući mami koja izučava istočnjačke discipline preko 20 godina, Gea je odrasla (s otporom:)) uz tradiciju i učenja yoge i drugih disciplina. Kada je upoznala svoju učiteljicu Ninu, produbila se njena osobna praksa te je uz Ninu 2015. godine završila svoju osnovnu obuku za učiteljicu (RYT200). Nedugo nakon toga pozvana je u isti centar voditi redovne satove, od početničkih do naprednih. Ubrzo je završila i obuku za Prenatal yoga učiteljicu te upisala daljnju, naprednu obuku u trajanju od 500 sati koju je završila 2017.

Uz redovna predavanja škole za yoga učitelje, uvijek ostaje na putu osobnog napretka, posvećena svojoj redovitoj osobnoj praksi i produbljivanjem znanja. Intenzivno pohađa brojne radionice svjetski priznatih učitelja, pa je tako imala priliku učiti Prana Vinyasu sa Shiva Reom, Simon Parkom, Daphne Koken, Christine May i Rob Hessom. Neke od preostalih radionica koje su ostavile duboki utisak su svakako Bhakti Yoga radionica s Krishna Dasom, radionice s Meghan Currie, Olgom Oskorbinom (Jivamukti Yoga), Patrick Broomeom (Jivamukti, Yoga For Everyone), David Lureyom, Mirjam Wagner (Yin Yoga) i druge. Na taj način ostaje puna inspiracije i svježine u podučavanju.

Gea trenutno živi u Seattleu pa ju neko vrijeme nećete vidjeti u studiju.

Nika Janković

Nika je započela svoju profesionalnu plesnu karijeru 2009. godine, kada se pridružila podmlatku Zagrebačkog Plesnog Ansambla. S njima i samim Ansamblom provela je godinu dana prije nego je odlučila studirati ples u inozemstvu. 2014. diplomirala je na studiju suvremenog plesa, koreografije i plesne edukacije u Amsterdamu, na Akademiji za kazaliste i ples. Daljnju izobrazbu stekla je sa predavačima kao sto su Maurice Causey, Nina Wolny (Countertechnique), Katie Duck (improvizacija, MagPie), Adriaan Luteijn (Introdans), Liat Waysbort, Tony Vezich (Release the beast), Luke Jessop (Ultima Vez, Ion tribe), Gaga, itd. Radila je i sa Conny Janssen Danst, ICK Amsterdam (Emio Greco|Pieter Scholten) i koreografom Maurice Causeyem. Predaje suvremeni ples i postavlja predstave na Akademiji za kazalište i ples u Amsterdamu te raznim pre-edukacijskim odjelima u Nizozemskoj.

Svoju rutinu je nedavno upotpunila i praksom Yoge, koja joj je pružila savršeni balans zahtjevnoj profesionalnoj plesnoj karijeri. Završila je 200-satnu edukaciju u Amsterdamu, The New Yoga school, pod vodstvom Johana Noorlosa i Leah Kline. Daljnje usavršavanje nastavlja sa Daphne Koken, Simon Parkom, Simon Borg-Olivierom i Shiva Reaom.
Website link

Nika Jankovic yoga dance ples
Nives Cukon Chi Kung Qi Gong Lohan

Nives Cukon

Nives Cukon je nakon treninga klasičnog baleta i rukometa u djetinjstvu, od 1998. cijeli niz godina vježbala i učila kao student i učiteljski asistent Kempa i Kineske joge. Nakon toga se posvetila izučavanju Chi kung-a (Qi gong-a) u njegovim mnogobrojnim statičnim i dinamičnim oblicima, zajedno s komparativnim vježbanjem i učenjem srodnih vještina i formi poput 18 Lohan kung-a, Tai chi-a, Ba duan jin-a, te raznih jogističkih formi. Trenutno podučava Chi kung - umijeće disanja kao sustav vježbi za održavanje vitalnosti i balansiranje uma i tijela, te produbljuje učenje Tai chi formi i 18 Lohan kung-a uz vodstvo kvalificiranog trenera Tai chi-a Brščić Raula.