Integral Vinyasa Flow Yoga

Satovi Integral Vinyasa Flow Yoge koju podučavamo u našem centru su, kao što i sam naziv kaže, cjeloviti. Svaki sat se sastoji od početne vizualizacije i opuštanja, Pranayame (vježbi disanja), zatim progresivnog i tijelu prirodnog slijeda asana, s posebnim naglaskom na biomehaniku te fizičku i suptilnu anatomiju tijela. Kroz slijedove asana krećemo se progresivno, postepeno otvarajući tijelo i pripremajući ga za dublji ulazak u fizičku, pa onda i suptilniju praksu. Često koristimo mudre i mantre, a cijelu praksu zatvaramo s vođenim opuštanjem i meditacijom. Vodeći računa o prirodnim ciklusima nas i prirode, satovi imaju različitu tematiku, intenzitet, ritam i namjeru. Na taj način, dah po dah, asanu po asanu, dolazimo do meditacije u pokretu i prirodnog sklada unutar i oko nas. Integral Vinyasa sustav kreiran je od strane Nine Vukas. Ovaj dinamičan i izrazito fluidan stil yoge svoje korijene ima u Prana Vinyasi (Shiva Rea) i Ashtanga Vinyasa metodi.

ABC Yoga za početnike, Pula

ABC Yoga

ABC Yoga satovi zamišljeni su kao uvod u dinamične yoga stilove. Na ovim satovima ćete naučiti osnovne tehnike disanja (Pranayame), izvoditi pozdrave suncu i neke osnovne asane (položaje) te pravilno anatomsko poravnanje u istima. Upoznati ćete se sa strukturom dinamičnih satova yoge uz sporiji ritam, što će vam dati priliku da postanete svjesni svojeg daha u trenutku. Naučiti ćete sinkronizirati dah sa pokretom, uz dovoljno vremena da u položajima osjetite poravnanje fizičkog tijela te utjelovite dinamične tranzicije kojima se krećemo kroz yoga položaje (asane). Uz dinamičan dio prakse, uvijek odvojimo vrijeme za mirno sjedenje u potpunoj tišini, vođenu relaksaciju i opuštanje. Bilo da ste potpuni početnik koji se nikada do sada nije susreo s yogom, ili ste do sada vježbali unutar nekih drugih yoga sustava (Joga u svakodnevnom životu, Zen Yoga, Kineska Yoga 5 elemenata...), te se želite upoznati s dinamičnim yoga stilovima, ovo je mjesto za vas. Ukoliko ste sportaš i redovito vježbate, također bismo preporučili ABC Yogu za početak.

Vinyasa Yoga Pula, Easy Flow

Easy Flow

Easy Flow yoga je nježniji sat Integral Vinyase. Ovaj sat je prigodan za naprednije početnike, ili one koji vole srednje do intenzivniju praksu. Nakon što usvojimo osnove na ABC Yoga satovima, na Easy Flow satu tranzicije između yoga položaja postaju mekše, svjesnije i fluidnije, te polako počinjemo utjelovljavati meditaciju u pokretu. Krećemo se prema zahjevnijim položajima dok pritom dublje uranjamo u praksu yoge. Ljepota Integral Vinyasa Yoge leži u progresivnom pristupu te modifikacijama i varijacijama položaja kroz koje svaki polaznik ima priliku utjeloviti svoj siguran i prikladan izričaj prakse. Kroz vođene slijedove pokušavamo pronaći i istražiti trenutke i prostor unutar tijela za kreiranje lakoće pokreta koristeći dah kao naš primarni vodič. Obavezan dio prakse posvećen je dahu i Pranayami, a sat započinjemo i završavamo vođenim opuštanjem i meditacijom. Ovi satovi su tematski, pa praksu kreiramo po elementima (Zemlja, Voda, Vatra, Zrak), doshama, čakrama ili određenoj skupini asana (balansi, rotacije kralježnice, pretkloni, ekstenzije kralježnice, rotacije kukova).

Intenzivna Vinyasa Yoga Pula

Vinyasa Flow

Vinyasa Flow satovi posvećeni su prvenstveno naprednim polaznicima koji imaju redovitu yoga praksu. Prateći strukturu Integral Vinyasa Flow Yoge progresivno se krećemo prema zahtjevnijim, naprednijim asanama. Intenzivan slijed asana omogućava nam dublji ulazak u vlastitu praksu kroz progresivan pristup i postepene pripreme tijela. Krećući se prema izazovnijim asanama učimo ostati prisutni - mirnog daha i mekanog tijela. Unatoč zahtjevnoj praksi, naglasak je na mnoštvu varijacija i modifikacija položaja kako bi svaki polaznik u danom trenutku pronašao svoju ugodnu asanu, poštujući svoje tijelo i um. Ovi satovi su tematski, pa praksu kreiramo po elementima (Zemlja, Voda, Vatra, Zrak), doshama, čakrama ili određenoj skupini asana (balansi, rotacije kralježnice, pretkloni, ekstenzije kralježnice, rotacije kukova).

Prenatal Yoga

Prenatal yoga osmišljena je tako da prati buduću majku u svim stadijima trudnoće i promjenama koje se događaju na fizičkom, mentalnom i emotivnom planu. Sat se sastoji od vježbi disanja, vizualizacija i meditacija te tečnog slijeda nježnih položaja uz završno vođeno opuštanje. Radimo na opuštanju bolnih dijelova tijela, stišavanju uma, umirivanju daha, nježnom istezanju, osvještavanju unutarnje snage i dubinskoj relaksaciji. Sekvencama osmišljenim posebno za trudnice, priuštiti ćete si mirniji san i um, leđa bez bolova, pospješiti cirkulaciju, spriječiti zadržavanje vode u tijelu i poboljšati probavu. Jogijske tehnike disanja i vođene meditacije pripremiti će vas za aktivan porod. Na satovima kreiramo prostor i vrijeme gdje se buduće majke mogu povezati sa sobom i svojom unutarnjom snagom te usmjeriti pažnju prema unutra, prema sebi i dahu. Prenatal yogu možete početi vježbati nakon 12. tjedna trudnoće. Molimo Vas da o vježbanju obavijestite liječnika koji vodi vašu trudnoću kako biste dobili suglasnost. Provjerite zašto naše trudnice ne propuštaju niti jedan svoj sat :)

Prenatal joga za trudnice Pula

Yin Yoga

Yin Yoga je revitalizirajući stil yoge u kojem, uz potpuno prepuštanje i dugo zadržavanje pasivnih položaja, djelujemo na duboka vezivna tkiva i fasciju. Za razliku od dinamične prakse koja je najzastupljenija na našem rasporedu, ovdje ćete biti pozvani da se u položajima potpuno prepustite, omekanite tijelo i mišiće i na taj, nešto drugačiji način od onoga na što ste navikli, dublje zaronite u svoju praksu. Takav pristup dati će vam priliku da se intenzivnije posvetite svom dahu, kao i priliku za suočavanje sa samim sobom i emocijama koje mogu izaći na površinu. Očekujte duboko opuštanje u ovoj praksi. Također, na satovima Yin Yoge nešto više vremena posvećujemo Pranayami te vođenom opuštanju nego na preostalim satovima.

Yin Yoga Pula

Kineska Yoga 5 Elemenata

Satovi Kineske Yoge usmjereni su na terapeutski rad, na održavanje zdrave kralježnice i/ili vraćanje funkcije svih mišića koji podupiru pravilan rad kralježnice. Satovi su prilagođeni svim polaznicima centra, posebice onima koji pate od neke ozljede ili osjećaju posljedice iste. Fokus zadržavamo na reedukaciji i jačanju mišića uz kralježnicu i trbušnog centra, otpuštanju napetosti i bolova. Ovaj joga sat je u osnovi Kineska joga pet elemenata u kojoj radimo kroz elemente (zemlja, voda, vatra, zrak, eter) koristeći se različitom dinamikom, jačinom, dok pritom istražujemo kvalitete istih. Tijelo pokrećemo dahom kroz različite ritmove disanja dok vježbamo različite kvalitete elemenata.

Kineska joga pet elemenata Pula

ABC Ashtanga

ABC Ashtanga je tradicionalan, dinamičan slijed zadanih asana (položaja) primarne serije Ashtanga Vinyase u potpunosti prilagođen početnicima. Redoslijed asana je uvijek fiksan, a studenti su vođeni i poticani na ispravno korištenje daha, energetskih ključeva (bandhi) i fokusirane pažnje (drishti).

Ashtanga Yoga Pula