Dobrodošli!

Dobrodošli u svijet yoge. Drago nam je da ste odabrali naš studio u potrazi za uravnoteženim načinom života. Imamo nekoliko uputa i savjeta za potpune početnike koje možete pročitati u nastavku.

Krenite od početka

Na ABC Yoga satovima ćete naučiti osnovne tehnike disanja (Pranayame), izvoditi pozdrave suncu i neke osnovne asane (položaje) te pravilno anatomsko poravnanje u istima. Upoznati ćete se sa strukturom dinamičnih satova yoge uz sporiji ritam, što će vam dati priliku da postanete svjesni svojeg daha u trenutku. Tijekom prakse sinkronizirati ćemo dah s pokretom, uz dovoljno vremena da u položajima osjetite poravnanje fizičkog tijela te utjelovite dinamične tranzicije kojima se krećemo kroz yoga položaje (asane). Uz dinamičan dio prakse, uvijek odvojimo vrijeme za mirno sjedenje u potpunoj tišini, vođenu relaksaciju i opuštanje.

ABC Yoga satovi smišljeni su za potpune početnike koji se još nisu susreli s yogom, ili za ljude koji se bave nekom drugom vrstom yoge, ali bi željeli iskusiti Vinyasa Flow Yogu.

Satovi Kineske Yoge isto su prilagođeni početnicima, te ljudima s bilo kakvim ozljedama, starijim osobama i svima koji žele prakticirati s naglaskom na reedukaciju mišića kralježnice.

Ukoliko ste trudnica, birajte Prenatal Yoga satove.

Probni sat

Prilikom prvog dolaska mozete odabrati probni sat (70kn), ili mjesečnu članarinu (kontaktirajte nas za detalje o članarinama). Nije potrebno najavljivati se za dolazak na probni sat, samo budite sigurni da dođete 10-15 minuta prije početka. Svakako iskoristite vrijeme prije početka sata za upoznavanje s učiteljicom, postavljanje pitanja ukoliko ih imate, te ju obavijestite o ozljedama ili bolesti.

Što ponijeti?

Jedino što sa sobom trebate ponijeti je udobna i lagana odjeća, mali ručnik i prostirka. Ako nemate svoju prostirku, u centru imamo zajedničke koje je moguće posuditi. Ukoliko odlučite nastaviti sa yogom, svakako preporučamo da nabavite svoju prostirku. Prvenstveno zbog higijene, tada ćete na njoj ćete vježbati samo Vi, ali i zbog kreiranja svojeg "svetog mjesta", osobnog prostora na kojem prakticirate. Također, svoju yoga prostirku možete ostaviti u studiju. Sva preostala pomagala (dekice, trakice, yoga blokove) možete pronaći kod nas. Vježbamo bosi.

Kako izgleda yoga sat?

Svaki sat započinje sa uvodnom meditacijom, vođenim opuštanjem i vježbama svjesnog disanja (Pranayama). Zatim nastavljamo sa slijedom asana(yoga položaja) nakon čega slijedi vođena relaksacija. Praksu zatvaramo s mantrom OM, ili nekom drugom mantrom.

Članarina

Mjesečna članarina kreće od datuma kupnje i traje 30 dana, te uključuje sate za odabranu grupu. Također, moguće je zamrznuti članarinu na najviše 15 dana, ali samo ako nam to kažete unaprijed. Moguće je kupiti i drop-in class po individualnom dolasku.

Ostale napomene

Kao što smo već napomenuli, ukoliko imate neke smetnje, ozljede i slično, prije sata o tome obavijestite učitelja.

Dođite na vrijeme. Kašnjenje na satove nije dozvoljeno kako se ne bi remetila tišina i mir na uvodnoj meditaciji.

Ukoliko dođete ranije, poštujte tišinu. Vrata se otvaraju 15 minuta prije početka sata. Također, isključite mobitele - posao, obaveze i distrakcije ostavite izvan shale. Podarite si mir i svoje osobno vrijeme.

Izbjegavajte veće obroke minimalno dva sata prije yoge. Tijekom dana ne zaboravite piti dovoljno tekućine kako biste ostali hidrirani.

Budite nježni prema sebi i poštujte svoje tijelo. Na yogi učimo slušati tijelo i unutarnje znakove, te se ponašati u skladu s njima.

Promatrajte sebe, a ne druge. U yogi nema kompeticije, yoga je meditacija u pokretu: istina je da snaži tijelo i čini ga zdravijim i fleksibilnijim, ali cilj yoge je miran um, otvoreno srce i viša svjesnost.

Pristupnica

Ukoliko vam se svidi Vaš prvi sat te odlučite i dalje prakticirati yogu s nama, molimo vas da prije idućeg dolaska ispunite pristupnicu za nominalno članstvo u našoj udruzi :

Izjava o odricanju odgovornosti - Dužni smo Vas upozoriti da Udruga Zanshin nema zakonskih ovlasti za procjenu Vašeg zdravstvenog stanja te da vježbate na vlastitu odgovornost. Ukoliko smatrate da postoji zdravstveni problem koji bi mogao uvjetovati vaše vježbanje, molimo da se savjetujete sa svojim liječnikom. O svim ozljedama i/ili zdravstvenim problemima koji bi mogli ograničiti Vaše vježbanje molimo da obavijestite učitelja. Yoga centar Zanshin i učitelji nisu odgovorni za eventualne ozljede, gubitak ili oštećenja osobnih predmeta.