Rovinj, 10. i 11.10.2020.

sa Suzanom Jankovic


  10. i 11.10.2020.

  Yoga centar Sadhana, Rovinj

  info@yogazanshinpula.com

Kome je namijenjena ova radionica i zašto?


Svima. Kao prevencija i podrška u smjeru očuvanja zdravlja. Na tečaju ćete usvojiti tehniku koju ćete biti sposobni raditi na sebi na svakodnevnoj razini, što dokida ili bitno umanjuje potrebu za asistencijama izvana i alat je za bolje razumijevanje povezanosti vlastitog tijela i emocija. Nikakvo predznanje nije potrebno pa tako nije ni uvjet.

O UČITELJICI


Massage retreat Croatia Suzana Jankovic

Radionicu vodi Suzana Janković, učiteljica joge (E-RYT500, RPYT), tjelesni terapeut i učiteljica masaže.
Njezine opsežne studije u posljednjih 25 godina uključuju jogu, tajlandsku i abdominalnu masažu, Shingon budizam i chi kung.
​Posvetila je velik dio svoga života istraživanju tajlandske masaže – od tradicionalnoga pristupa do metoda osteo thai, miofascijalnoga pristupa, akupresure, kranio, dinamične, tok sen i prenatalne masaže.
Privučena zanimanjem za rad na abdomenu, na koji se sve više usredotočuje, studira u Tajlandu (abdominalna chi masaža, chi nei tsang, kersai nei tsang, tok sen).
​Zadnjih nekoliko godina studira u sustavu majstora Mantaka Chija, taoistički chi nei tsang, tok sen, Life Puls i kersai nei tsang (masaža područja pelvisa), kao i rad s dijafragmama.
​Suzana je utemeljiteljica studija Yoga Zanshin u Puli, gdje u posljednjih 15 godina osigurava prostor za praksu joge i masaže, no danas ćete je uglavnom zateći na nekom od putovanja, na kojima dijeli znanja o abdominalnoj i tajlandskoj masaži.

Preporučujemo ti ako imaš:


 • bilo kakvih dugotrajnih tegoba koje su nekad i teško objašnjive, s kojima se neuspješno nosiš kroz terapije ili koje možda nisu ni dijagnosticirane
 • ako imaš probavne smetnje, lijena crijeva, konstipaciju, iritabilna crijeva, nadutost/nervozu abdomena, bolne cikluse, glavobolje/migrene.

Učinak samomasaže


 • rad na visceralnom tkivu i fasciji vraća organe u prirodan položaj olakšavajući njihovo ispravno funkcioniranje
 • eliminacija toksina iz gastrointestinalnog trakta, promoviranje limfne drenaže
 • poboljšava eliminaciju i stimulira limfatički i cirkulatorni sustav
 • ojačavanje imunološkog sustava, jačanje otpornosti na bolesti/bolji imunološki odgovor
 • opuštanje tjelesne, emocionalne i energetske stagnacije na više razina
 • transformacija negativnih emocija, otpuštanje duboko usidrenih tenzija
 • vraća osjećaj lakoće i opuštenosti; vraća vitalnost.

Podudarnost prolaska linija krvožilnog sustava s linijama sen kalathari


U abdomenu je smješten centar naše vitalne energije, kao i naše strukturalno težiste; kretanje i disanje kreću iz tog centra (tan tien). Također tu je središte metaboličkih procesa gdje se odvijaju apsorpcija i eliminacija (probava/energetska transformacija). Samomasaža prati energetsku liniju sen kalathari, koja velikim dijelom odgovara položaju krvožilnog sustava – aorte, arterija, vena, limfe – te živčanog sustava koji ga slijedi. Radi se, metaforički rečeno, o centralnom napajanju, o čijem optimalnom funkcioniranju ovise sve tjelesne funkcije. Stimulirajući i opuštajući ove linije radimo na njihovoj hidrataciji, elastičnosti i tonusu, što omogućava slobodan protok energije i informacija.

Emocije i abdomen


Sen kalathari još se naziva i emocionalna/psihološka linija, ili psihološki i duhovni sen. Povezuje se također s “kretanjem ekstremiteta”, a vezuje se uz elemente zrak i vatru; što se tiče organa, uglavnom se vezuje uz srce, ali i veliku većinu unutarnjih organa.
Činjenica je da tijelo ne probavlja samo hranu, već probavlja i emocije, i one doslovno slijede isti put, pa radeći na abdomenu možemo dobiti pristup emocionalnim nabojima. Neke su emocije neosporive, treba im i vremena i prostora da se probave; u međuvremenu, one ostaju blokirane u probavnom sustavu u obliku kontrakcije i sprečavaju puni potencijal funkcioniranja sustava ili organa, umanjujući probavne kapacitete, sa svim posljedicama koje proizlaze iz toga. Pod učinkom nakupljanja fizičkih i/ili emocionalnih napetosti trbuh se brzo nađe pod pritiskom ili se problem manifestira u obliku slabosti, što u svakom slučaju rezultira brojnim stagnacijama bolnim i štetnim po zdravlje.

Raspored


Subota i nedjelja:

 • 9 - 12
 • pauza
 • 13 - 17

Cijena i prijave


1500 kn za vikend radionicu.
Prijava putem obrasca niže, ili na info@yogazanshinpula.hr
Uplata nepovratnog pologa u iznosu od 500 kn osigurava vaše mjesto.
Thai Bodywork Zanshin
IBAN HR5623400091160394701
Opis plaćanja: Edukacija - samomasaža abdomena.

Informacije i prijave

Obratite nam se s eventualnim pitanjima, ili se prijavite za radionicu.