2018.-2020. • ZAGREB

2018. - 2020.

Velvet Pepper Studio

info@yogazanshinpula.hr

1500kn po modulu

škola tajlandske abdominalne masaže hrvatska Yoga thai masaza abdomen Croatia dubinski rad na psoasu masaza abdomena hrvatska Thai masaza hrvatska

• INFO •

Dvogodišnja "Škola abdominalne masaže" integrira Thai masažu i masažu abdomena u strukturalnu terapiju. Ova edukacija se održava kroz period od dvije godine u Zagrebu, u Velvet Pepper Yoga studiju. Namjera je da svi polaznici u ovom kontinuitetu potpuno usvoje odabrane tehnike koje će sa sigurnošću moći primijeniti u svojoj praksi.


• TEME I DATUMI •

•   27./28.10.2018. - Abdominalna masaža, Chi Nei Tsang 1 (detoks organa)
•   26./27.1.2019. - Abdominalna masaža, Chi Nei Tsang 2 (indirektni rad na organima, rad na pupku)
•   25./26.5.2019. - Dubinski rad na psoasu
•   28./29.9.2019. - Detoks pluća (astma)
•   7./8.12.2019. - Žensko zdravlje / reproduktivni organi
•   24./25.10.2020. - Samomasaža trbuha / Abdominalna masaža nakon poroda

Svi moduli osim Dubinskog rada na psoasu podučavat će se isključivo u okviru ove dvogodišnje edukacije.


DUBINSKI RAD NA PSOASU

Najvažniji, a toliko zapostavljen skeletni mišić u tijelu. Smješten duboko unutar prednje strane zgloba kuka i lumbalne kralježnice, psoas je krucijalan mišić za optimalnu posturu, kretanje i generalno blagostanje tijela.
Njegova funkcija i važnost sežu daleko iznad biomehanike, prema živčanom i energetskom sustavu. Razumijevanje i rad na psoasu može pomoći u eliminaciji bolova u donjim leđima, zdjelici i nogama, u postizanju ispravne posture tijela, reduciranju trauma i stvaranju slobodnog energetskog protoka. Svaka različitost u tenziji njegove lijeve u odnosu na desnu stranu afektirati će posturu, samim time i unutarnje organe, živce i žlijezde.
Duboki rad na psoasu odnosi se na: OPUŠTANJE – ISTEZANJE – BALANSIRANJE


CHI NEI TSANG

Chi Nei Tsang je tehnika abdominalne masaže potekla iz Taoizma, a fuzija je Tradicionalne kineske medicine i Thai tehnika masaže unutarnjih organa. U prijevodu doslovno znači “rad s energijom unutarnjih organa” ili “transformacija chi energije unutarnjih organa”.
Povezuje se s praksom budističkih svećenika koji su živjeli u manastirima, a kao pomoć na svom putu koristili su ove tehnike da bi detoksicirali i ojačali svoje tijelo kako bi održali svoju duhovnu praksu na visokoj razini.
CNT detoksicira i tonificira unutarnje organe, oslobađa potisnute emocije i otpušta strukturalne tenzije. Chi, životna energija, kreće se unutarnjim tjelesnim kanalima, živčanim, krvožilnim i limfnim sustavom. Svi navedeni koncentrirani su i susreću se u abdomenu, koji ima ulogu njihovog “kontrolnog centra”. Tenzije, brige, strahovi (negativne emocije) i svakodnevni stres akumuliraju se upravo u abdomenu, što može voditi do nebrojeno puno oboljenja, uključujući, ali ne i samo: lošu probavu, konstipaciju, nadutost, nesanicu, toksičnost cijelog tijela, lošu kvalitetu kože i nemogućnost gubljenja kilaže.


DETOKS PLUĆA

Cilj dubinskog rada na plućima, kao kod astmatične masaže, je povećati cirkulaciju limfe - čiste vodene tekućine koja se kreće kroz tijelo sakupljajući bakterije i viruse da bi ih filtrirala kroz limfne čvorove.
Pluća i kardiovaskularni sustav zajedno rade na procesu eliminacije ugljičnog dioksida i apsorpciji kisika u krvi. Pravilno disanje dozvoljava plućima da obavljaju svoju funkciju, eliminaciju ugljičnog dioksida i ostalih toksina koji se nakupljaju u krvi i uzrokuju kiselost tijela.
Danas uz upitnu kvalitetu zraka koji udišemo, stres, nedostatak vježbanja ili emocionalnu nabijenost imamo pregršt uvjeta koji ne pomažu vitalnoj izmjeni već oslabljuju zdravlje, imunitet i otpornost pojedinca kroz vrijeme. Aktivacija pulsa pluća poboljšat će optok krvi i ojačati kapacitet disanja, donoseći više životne energije u tijelo, osnažiti zdravlje te uspostaviti emocionalni balans.

informacije

Imate li pitanja u vezi škole abdominalne masaže? Ispunite kontakt formu i javit ćemo se u najkraćem mogućem roku.