SEZONA VATA DOSHE


PREDAVANJE I YOGA SAT

22.12.2018.

9 - 11:30

Yoga Zanshin Pula

info@yogazanshinpula.hr

100 kuna

Martina Malic, ayurveda Kristina Pulic Damijanic Ayurveda vata dosha yoga

PROGRAM

• Predavanje: Uvod u ayurvedu, smjernice za zimski period (Martina Malić)
• Ayurvedska zakuska
• Yoga sat za balansiranje Vata doshe (Kristina Pulić Damijanić)


INFO

Ayurveda je drevna vedska medicina i iscjeliteljski aspekt Yoge koji nam pruža savjete za postizanje optimalnog zdravlja kako bismo mogli živjeti i slijediti put Yoge u svakodnevnom životu. Kao holistički sustav, naglašava važnost poznavanja načina na koji ljudsko tijelo, um i duh funkcioniraju kao sastavni dio svemira.
Kada shvatimo svoju povezanost sa svemirom, postajemo svjesni na koji način poštovati i živjeti našu jedinstvenu prirodu i time ostati u ravnoteži. Ayurveda uravnotežuje mentalne, emocionalne, duhovne i fizičke aspekte našeg bića prirodnim metodama koje uključuju jogijske asane, meditacije, mantre, vježbe disanja, te razne savjete poput pravilne prehrane prilagođene godišnjim dobima, našoj fizičkoj konstituciji i mentalnoj prirodi.

Predavanje će obuhvatiti uvod u Ayurvedu s posebnim naglaskom na preporuke za dovođenje tijela i uma u balans za vrijeme zimskog perioda. Obratit ćemo pozornost na osnovne Ayurvedske koncepte pomoću kojih možemo osvijestiti našu povezanost s elementima prirode i na taj način postati svjesni naših mentalnih, emocionalnih i fizičkih obrazaca.
Naučit ćemo osnovne termine koji se koriste u Ayurvedi (npr. Dosha, Prakriti, Agni), osvijestiti dominantne Doshe i našu jedinstvenu prirodu, obratiti pozornost na utjecaj koji hrana i stil života imaju na tijelo, um i duh obzirom na individualnu konstituciju pojedinca, te istaknuti važnost usklađenosti namirnica i začina u našoj prehrani s godišnjim dobima. Nakon radionice slijedi mala ayurvedska zakuska i dijeljenje recepata. :)

Kristina će odvoditi Vinyasa Flow praksu za balansiranje Vata doshe. Očekujte tematsku praksu asana, vježbe disanja i vođenu relaksaciju.


BIOGRAFIJA

Martina Malić magistrica je marketinga koja teži uskladiti svoju karijeru sa životnim stilom posvećenim holističkim pristupom zdravlju, s naglaskom na prehranu. Trenutno u Puli pohađa program stručnog osposobljavanja za nutricioniste i online program “Ayurvedic Life-Style Consultant” na “American Institute of Vedic Studies” pod vodstvom Dr. Davida Frawleya. Često posjećuje aktualne radionice i predavanja te se sama educira kroz literaturu, a svoje znanje pretvara u iskustvo kuhajući obitelji i prijateljima. Osim lijekom, hranu smatra kanalom kreativnog izražavanja, stoga ju priprema jela uvelike ispunjava, pogotovo kad ga dijeli s drugima.

Kristina Pulić Damijanić je certificirana yoga učiteljica (RYT200), a yogom se bavi od 2013. godine. Zaljubivši se u praksu, filozofiju yoge i sve njezine blagodati te zahvaljujući svojoj učiteljici Suzani Janković, odlučuje upisati Sangha Om Yoga školu u Zagrebu, pod vodstvom Snježane Nine Vukas. Zbog velike ljubavi i interesa prema anatomiji i fiziologiji kako fizičkog tako i suptilnog tijela, educirala se te uspješno završila tečaj Thai Yoga masaže pod vodstvom Suzane Janković. Svoje znanje i dalje će produbljivati kroz tečajeve, radionice i kao najvažnije, osobne prakse.

PRIJAVE

Rezervacija mjesta isključivo uz (nepovratnu!) uplatu radionice. Prijavite se putem kontakt forme, a podatke o uplati ćete dobiti mailom.